Programajánlat Szükséges engedélyek
Evezős túrák szabályai, szükséges engedélyek


A Dráva-folyó teljes magyar szakasza (236 folyamkilométer - 70,5 folyamkilométer) természetvédelmi oltalom alatt áll, a Duna-Dráva Nemzeti Park részeként!

A területen élő növény- és állatközösségek megóvása mindenki közös feladata. Ez adja az itteni vízi-turizmus különlegességét, de feltételeket is támaszt. A Nemzeti Park a Dráva-folyón elsősorban a terület bemutatását szolgáló minőségi vízi ökoturizmust (kenus evezés) támogatja. Ezért a folyó túlzott terhelésének elkerülése érdekében bizonyos időbeli, térbeli és létszámbeli korlátozásokra van szükség.

A drávai vízitúrák lebonyolításához szükséges engedélyeket a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság adja meg a túrázók részére. A túrázóknak az államhatár átlépésével járó vízitúra esetén a Határőrségtől is szükséges engedélyeket beszerezni.

Az engedélyek beszerzésének menete:

Jelentkezési határidő: csak az adott év január 01. és március 31. között

1. A túra felelőse a Nemzeti Park levelének kézhezvételétől számítva 3 héten (15 munkanapon) belül a mellékelt csekken a túra díját egyösszegben befizeti.

2. A mellékelt jelentkezési lapot kitöltve és a csekk másolatát felragasztva mielőbb visszaküldi a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság címére. Célszerű faxon is elküldeni.

3. A lejárt határidőn túli befizetés előtt feltétlen érdeklődjenek, hogy az igényelt időpont szabad-e még!

4. A befizetés után a túra elmaradása esetén a befizetett összeget a Nemzeti Park Igazgatóság csak rendkívüli időjárási viszonyok (pl. árvíz) miatt meghiúsuló túrák esetében tudja visszafizetni. E díjakból üzemeltetik júniustól októberig a víziturizmushoz szükséges infrastruktúrát.

5. A befizetés igazolásakor a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hozzájárulását a vízitúrához azonnal postázza, amellyel a Somogy Megyei Rendőrfőkapitánysághoz kell fordulni további engedélyért. (2.200 Ft illetékbélyeg szükséges)

6. Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a hozzájárulással együtt postázza a befizetési csekken szereplő névre és címre kiállított számlát.

Fórum
> tovább a fórumhoz
Támogatók